11 Şubat 2010 Perşembe

Yumurtalı - Kaşarlı - Patates

Efenim madem klasik öğrenci yemekleri olarak patates ve yumurtayı en başta saydık. Buraya yazacağımız ilk tarifte onlardan gelsin. Yumurtalı kaşarlı patates kızartması, patatesli kaşarlı yumurta. Artık adına ne derseniz iste :)

Bunun için öncelikle malzemeleri verelim:)

1 adet patates, 1 adet yumurta, bir miktar kaşar... :) Malzeme miktarı tamamen size aittir. Patates sayısına göre diğer malzemeleri arttırırsiniz.


Öncelikle patatesler küçük küçük dogranıp, kızgın yagda kızarmaya bırakılır. Patatesler artık kızardı dediğiniz zaman, yumurtayı ve kaşar peyniri iyice çırpın ve son olarak patatesin içine ilave edin, Yumurta pişip, kaşarlar erimeye başlayınca ocaktan alın..


Sonrasını anlatmama ya da söylememe gerek yok sanırsam, afiyetle yiyebilirsiniz... :)
Niye böyle bir tarifle bu işe başladın derseniz, ben üniversite öğrencisiyim. Ve üniversite yaşına gelmiş olup, yumurta bile kırmayı bilmeyen bayan arkadaşlarla tanıştıkca, cinlerim tepeme geliyor. Bu tarif benden onlara armağan olsun diyeceğim ama yumurtanın tezgaha vurulup nasıl kırıkldığı konusuna pek değinmediğim için arkadaşlar bunu bile beceremeyebilirler... :)

1 yorum:

  1. Allah(c.c.) Razı Olsun Bugun Ne Yesem Diye Düşünen Bir Öğrenciydim Sayende Yumurtalı - Kaşarlı - Patates Yiyorum Sağolasın.

    YanıtlaSil