12 Şubat 2010 Cuma

Tereyagli sucuklu kasarli sahanda yumurta

Aman Ya Rabbim ! Başlığa bakın sayın ziyaretçiler :)

Efenim Selamlar...

Hani dün dedik ya öğrenci yemekleri içinde ilk sırayı her daim yumurta alıyor diye... :) Aynen öyle ama madem yumurta yiyoruz ona da biraz renk ve tat katmak lazım. Her ne kadar öğrenci bütcesi her zaman tereyağ, sucuk, kaşar gibi lüks gıda ürünlerine yetmese de 3-4 kişi bir paket tereyağa, bir kangal sucuğa ortak olabilir, bunun dinen bir mahsuru yoktur, tamamen caizdir... :)

Başlığa tüm malzemeleri yazdım, böyle daha şık oluyor sanki; :P Tereyagli sucuklu kasarli sahanda yumurta...


Hani bazen böyle bir kafeye gidersinizde oradaki menüde yazar ya, fesleğen soslu, domatesli, eritme kaşarlı makarna diye, her ne hikmetse hep gülmüşümdür onlara...


Neyse biz konumuza dönelim. :)


Tereyagli sucuklu kasarli sahanda yumurta - işte tüm malzemeler bunlar. ama yumurta miktarı kişi başı 2 adet olursa doyurucu olabilir...

Öncelikle bir miktar tereyağı tavaya koyulur ve eritilir. Eritilen yağın içine, yumurtalar kırılır, üzerine dilimlenen sucuklar koyulur, yaklaşık 1-2 dakika kızardıktan sonra üzerine kaşarlar eklenir ve erimesi beklenir. Sonrasını zaten öğrenci kardeşlerim bilirler... Yarım ekmek ve bir bardak çay ile, afiyet bal şeker olsun :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder