19 Şubat 2010 Cuma

Patatesli Tavuk - Tavuklu Patates :)

Eğer öğrenci evindeyseniz diyorum ya içiniz dışınız ya patates oluyor ya yumurta ya da makarna. :) Eh bizde öğrenci milletinin insanları olarak bunları inatla ve ısrarla yemeye devam ediyoruz hatta onları çok ama çok seviyoruz.

İşte sırf bu yüzden alın size bi'tane daha patatesli tarif. :)

Öncelikle malzemeleri vereyim; Yarım kiloluk tavuk gögsü ama derili değil, bu direk soyulmus temizlenmiş olanlar var ya onlardan. 2 adet orta boy patates, 1 cay bardağı kadar sıvı yağ ve çeşitli baharatlar.

Öncelikle tavuk gögsünü yukardaki gibi kuşbaşı olarak doğrayın, iyice yıkayın ve yagsız olarak teflon tavaya koyun. O bi miktar sulanacak ve suyunu cekecek, sonra sıvı yağı ilave edin.


Yağ kızıp tavuklar kızarmaya başladıktan sonra yine kuşbaşı seklinde doğranmış olan patatesleri aynı tavanın içine ilave edin ve iyice karısıtırıp tavanın üstüne bi kapak kapatın. :)

En son patateslerin de kızarmasına yakın pulbiber,tuz,karabiber,kekik gibi baharatları ilave edin, bi miktar karıştırdıktan sonra afiyetle yiyin. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder