11 Şubat 2010 Perşembe

(Pratik) domates soslu kaşarlı sosis

Efenim dedik ya, öğrenci milletinin insanları pratik yiyecekler ile nefislerini körertmeye, karınlarını doyurmaya çalışırlar, bu kısır döngü böyle devam eder gider. :) Şimdi günün her saati yenebilecek, bol ekmek ile gayet doyurucu olan pratik mi pratik, kolay mı kolay bi tarif vereyim sizlere...

Domates Soslu Sosis... Hazırlanması taş çatlasın 15 dakikanızı alır...
Bunun için malzemler 1,5 domates, (eğer domates yoksa 1,5 yemek kaşığı salça), ben 2 adet büyük sosis kullandım, bir miktar kaşar peynir, yarım çay bardağı zeytinyağı ve tuz,karabiber,kekik,pul biber...

Öncelikle domateslerin kabuğunu soyup, küp küp doğramakta fayda var, azcık zeytinyağı ile bu domatesleri (ya da salçayı) ilk fotoğraftaki gibi güzel bir sos haline getiriyoruz. Akabinde zeytinyağın diğer yarısıyla birlikte, yarım cay bardağı kadar (mümkünse ılık) su ve dilimlediğimiz sosisleri tavaya ilave ediyoruz. Bi müddet sosislerin kızarmasında fayda var bu esnada. (ama suyun etkisiyle daha çok haşlanmış gibi olacaklar...)

Burada baharatlarımızı ekleyip, biraz karısıtırıyoruz ki, tatları iyice sosa ve sosislere işlesin..
En son kaşarlarımızı ilave edip, azcık erittirdikten sonra, afiyetle yiyoruz... :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder