26 Şubat 2010 Cuma

Kiymali Karnibahar Yemegi

Efenim öğrenci milletinin en çok ihtiyaç duyduğu şey 1 para 2 tencerede pişen ev yemeğidir herhal. :) En azından bizim yurtta kaldığımız dönemlerde öyleydi. Şimdik bunu bahane ederek sizlere ilk adam akıllı 'anne yemekleri' kategorisine girebilecek bir tarif vermeye çalışacağım. Ama bu öğrenci evi yemeği olacak. :)
Yemeğimizin adı: Kıymalı karnıbahar
Birçok kişi bu yemeği yaptığım akşam, kıymayı ziyanlık ediyorsun dese de, yemeği yerken ev arkadaşlarım yemeğin yanında parmaklarını da yiyorlardı. :)
Malzemeler: 100-150 gr kadar kıyma, 2 orta boy havuç, 1 orta boy kuru soğan, 3 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı,yarım litre kadar ılık su, tuz karabiber pul biber baharatları ve orta boy bir karnıbahar
...

Efenim öncelikle yemeğin içi diye tabir edebileceğimiz kısmı hazırlayalım, bunun için, önce kıymayı tencereye koyup azcık suyunu çektirelim kavuralım, yağı tencereye koyalım , akabinde salçayı ekleyip azcık soteleyelim, bu arada ince birer halka şeklinde kesilmiş havuçlarımızı tenceremize ilave edip havuçları 2-3 dakika kızartalım.

Soteleme işlemi bittikten sonra, parçalara böldüğümüz karnıbahar'ı tencereye koyalım, bir miktar karıştırıp, inceden yumuşamalarını ve çökmesini bekleyelim. Karnıbaharlar çöktükten, alçaldıktan sonra, ılık suyu ilave edelim ve kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra karnıbaharların daha rahat karıstırılabildiklerini göreceksiniz. Bir miktar karıştırıp, baharatları ilave edip, tekrar karıştırıp, sonrasında kaynamaya ve pişmeye bırakın. Yaklaşık 15-20 dakika sonra pişiyor. :)

Alın size dumanı üstünde mis gibi kokan enfes mi enfes bir tencere karnıbahar yemeği. :)

Afiyet bal, şeker olsun efenim :)

1 yorum: