8 Ocak 2012 Pazar

Fırında enfes sıcak helva nasıl yapılır?

Bu akşam sizlere özellikle balık'ın üzerine enfes giden bir tatlı tarifi vereceğim. Bu yüzdendir ki meşhur balık lokantalarının çoğunun spesiyal tatlısı sıcak helvadır.

Şimdi gelelim tatlımızın tarifine. 1 kişi için;

100 gr tahin helvası, (fıstıklı olursa da çok lezzetli oluyor)
2 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı tereyağ
2-3 damla limon suyu
bir tutam tarçın

Ben pratiklik olsun ve fazla bulaşık çıkmasın diye :) her evde bulunan demir kaselerden kullandım. Öğrenci evi alışkanlıklarım hala devam ediyor... :)

Öncelikle tüm malzememizi kasenin içine alalım. Sonra iyice karıştıralım. Helva, kek hamuru gibi olacak.

Sonrasında 200 derece fırında sadece üst olacak şekilde 10 dakika pişirelim. İşte karşınıza lezzetine doyamacağınız bu enfes tatlı çıkacak.


Herkese afiyet bal şeker, canına can, kanına kan olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder