7 Ekim 2010 Perşembe

Fırında Tavuk Nasıl Pisirilir?

Ne zamandır buraya tarif eklemiyordum değil mi? Yoğunluktan fırsatım olmuyordu diyebilirim ama bundan sonra hafta en az 1-2 tarifle huzurlarınızda olmaya çalışacağım. Okullar açıldı, ana ocaklarından öğrenci evlerine dönüş yapıldı, şimdi dertler başladı. İşte bu noktada ben devreye girip, en azından yemek konusunda sizlere fikir vermeye çalışacağım.




Bugün Medya Hukuku dersindeyken, sınıf arkadaşım Sevgili Eren Anıl, abi ne zamandır tarif girmiyorsun, olmuyor böyle diye beni ti ye alırken tamam bu akşamki tarif senin için gelecek öylese dedim. Ne yapacaksın peki dedi, bende bi anda Fırında tavuk yapacağım dedim. Demez olaydım :))) Ama neyse ki elimizden her yemek geliyor, bu yemek de sevgili Eren için geliyor ve karşınızda Fırında Tavuk Tarifi :)))



Normalde pişmis halini en son eklerdim ama bu sefer ilk eklemek istedim. :)

Malzemelerimizi saymadan olmaz ki di mi? :) Ben bu yemeğimiz için, 1 adet bütün tavuk, 1 konserve bezelye, 3 adet patates, 1 adet soğan, 1 çay bardağı kadar sıvı yağ, 2 yemek kaşığı salça, 4 su bardağı su, 2 su bardağı tavuk suyu ve tuz, karabiber, kekik gibi baharatlar kullandım.







Öncelikle bütün tavuğu parçalayıp, yaklaşık 3 su bardağı su ile iyice haşlayarak yemeğimizi yapmaya başlayalım.

3 adet patatesimizi ve 1 adet soğanımızı küp küp doğrayıp,


Bezelye, patates ve soğanı çok az sıvı yağ ile bir kap içinde karıştıralım, oluşturduğumuz karışımı borcam tepsimizin tabanına eşit şekilde yayalım.

Biz bu işlemle uğraşırken muhtemelen, tavuğumuz da haşlanacaktır. Haşlanan tavuk parçalarınızı tepsimizde sebzelerimizin üstüne ilave koyalım.

Sonrasında tebsimizi fırına verelim. Bu arada söylemeyi unuttum fırınımızı önceden 260 derece olarak ısıtırsak daha verimli bir sonuç alabiliriz. :)

Yemeğimiz fırında pişerken bir yandan da sosumuzu hazırlamakta fayda var. 2 kaşık salçayı bir miktar sıvı yağ ile kavurup, sonrasında tavuk suyunu ilave ederek, enfes bir sos hazırlamak mümkün. Sonrasın yemeğimiz fırında ortalama 15 dakika kadar piştikten sonra sosumuzu tavuklarımızın üstüne iyice gelecek şekilde tepsimize ilave ediyoruz.


Ve yaklaşık 20 dakika kadar daha pişiriyoruz. Ve sonrasında en başta bulunan fotoğraftaki enfes görüntülü yemeği elde ediyoruz.
Hmm, ne demeliyim ki, eğer vaktinizi ayırıp, üşenmeyip yapmayı denerseniz şimdiden afiyet bal şeker olsun efenim... :)))

4 yorum:

  1. vallahi vakti erdal kardeşim ayırdı tatması bize nasip oldu. Ellerine sağlık çokta güzel oldu:):)

    YanıtlaSil
  2. Önce, fırında tavuğun içinde bezelyenin işi ne dedim ama farklılık her zaman iyidir :)
    Sanırım bu hafta sonu bizim evde de bezelyeli fırında tavuk olacak, en kardeş usulünden :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil