30 Ekim 2010 Cumartesi

Enfes Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?


Efenim selamlar,


Birkez daha erkek öğrenci evinde pişirilemeyeceği düşünülen bir anne yemeği ile karşınızdayım :) Bugün size fırında patlıcan kebabı yapacağım. :) Hayretlere düşmenize gerek yok canım, rahat olun kimseler zehirlenmeyecek... :)
Öncelikle malzemelerimizi sayalım mı?
Köfte için; Yarım kg köftelik kıyma, 2-3 dal maydonoz, bir miktar ekmek içi, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve baharatlar
Sonrasında; 2-3 adet patlıcan, 3 adet orta boy patates ve domates, 6-7 carliston biber, 2 yemek kaşığı salça, 2 su bardağı su, bir miktar sıvı yağ

Öncelikle köfte malzemesinden köfte hamuru elde edip, köftelerimizi yapmak lazım ve ben bu bölümü anlatmayacağım, çünkü yukarda verdiğim malzemelerin hepsini karıştırınca zaten köfte oluyor... :)

Sonrasında, fotoğraflarda gördüğünüz gibi, 1 köfte, 1 patates, 1 patlıcan sırayla diziliyor, üzerine biberler ve domatesler koyulu, 250 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirilip, sonrasında salça, su ve yağdan oluşan sıvıyı (bunun için önce salça yağda kavurulur sonrasında su ilave edilerek bir sos elde edilir) yemeğimizin üstüne gezdirip yeniden fırına verip, tekrardan 15 dakika kadar pişiriyoruz. Sonrasında afiyet bal şeker olsun efenim :))



3 yorum:

  1. Hmm, yav soğanları yazmayı unutmusum, 2 orta boy soğanda var yemeğin içinde, onları da yuvarlak halkalar halinde kesip, ilk fırınlama bölümünde yemeğin içine ilave edip pişiriyoruz :)

    YanıtlaSil
  2. bu böyle olmuyor. Sen geldiğinde bizim eve ugra ben patlıcan kebabı yemek istiyorum de sana patlıcan kebabını yapalım :))

    YanıtlaSil
  3. Bu nasıl öğrenci evi kardeşim kıymanın kilosu olmuş 36 TL, yarım kilo kıyma eder 18 TL, e domates desen şu an en ucuzu 5 TL :D:D
    İtiraf edin hangi rest. sponsorunuz oldu :))

    Ellerine sağlık kardeşim, yine harika görünüyor. Bu arada İst. döndüğünde volkan'ı gönül rızalığı ile yanına çırak verebilirim artık :))

    YanıtlaSil