Pilav için öncelikle iyi bir tencere şart, her tencerede pilav olmaz bunu bir kenara yazalım.
Ben pilav için tereyağ ve ayçicek yağı karışımı kullanıyorum. Tereyağı eriyip sıvı yağ kızınca pirinçleri yağda iyice kavurmak da şart. İyi kavrulmamış pirinç lapaya giden yolun işaretcisi..
Pirinçler kavrulduktan sonra bezelye ve mısırı ilave edip, bir müddet onları da pirinçle birlikte kavuruyoruz. Hem bezelye ve mısırın tadı pirince geçiyor hem de onlar da bir miktar kızarmış (pişmiş) oluyorlar.
Son olarak su, bire bir buçuk maksimum bire iki kullanılması lazım hele de böyle içinde mısır, bezelye olan bir pilav için bire bir buçuk sıcak su muhakkak yeterli olur.
Pilav yapmaya başlamadan önce pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletmek nişastanın çıkması ve pilavın daha iyi olması için büyük fayda sağlıyor.
Benzer Tarifler:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder