2 Kasım 2014 Pazar

Enfes İncir Öğütmesi - İncir Söndürmesi - İncir Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bizim babannemizden öğrendiğimiz, annemin de çok güzel yaptığı bir tatlımız vardır, incir öğütmesi diye. Kimi bölgelerde incir söndürmesi de deniliyormuş ama genel hatlarıyla adı incir tatlı.

Çok basit ve kolayca hazırlanabilecek ama sonrasında tadına doyamayacağınız bir lezzettir, incir öğütmesi.

Malzemelerimiz, (3 kişilik)

3 su bardağı süt,
7 adet incir
6 küp şeker
Tarçın

Gerisini zaten size fotoğraflarımız anlatacak.


3 su bardağı sütü bir tencerenin içine alalım.



İncirleri, iyice yıkayıp, sütün içine küçük parçalar halinde ekleyelim


Süt ve inciri ocağa alalım, üzerine tarçın ekleyelim.


Süt kaynamaya başladıktan bir müddet sonra süt kesilmeye başlarmış gibi olacak. O zaman ocaktan alalım. 


Ocaktan aldığımız tatlımızı, blender'dan geçirelim. Püre haline gelince aşağıdaki gibi kaplarımıza alalım.


Kaplara aldıktan sonra, hem soğuması hem de koyulaşması için yaklaşık yarım saat bekletelim, ardından enfes şekilde, afiyetle yiyelim..


Şimdiden afiyet, bal, şeker olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder